Babymassage

Lichamelijk contact is voor een pasgeborene het eerste communicatiemiddel en speelt een belangrijke rol bij het versterken van de relatie tussen ouder en kind.

Shantala babymassage

Bij Kind & Zo geven wij cursussen ‘Shantala’ babymassage. Dit is een traditionele massagevorm afkomstig uit India. Al eeuwenlang passen ze daar deze vorm toe tijdens de dagelijkse verzorging. Na een bezoek aan India introduceerde de Franse arts Leboyer in het midden van de twintigste eeuw deze babymassage in Europa. Hij noemde het ‘Shantala’ naar een moeder uit de Indiaase sloppenwijken die hem veel over de manier van masseren had geleerd.

De Shantala babymassage heeft een positief effect op de bloedsomloop, de ademhaling en de spijsvertering van uw baby. Daarnaast wordt het immuunsysteem door massage versterkt. Een massage helpt baby‘s te ontspannen en is daarom uiterst geschikt voor baby’s die snel geprikkeld of onrustig zijn en/of veel huilen.

Shantala babymassage is een mooi middel om de band met uw baby te versterken. Ideaal om even samen te ontspannen.

Wij geven cursussen babymassage individueel en in groepsverband. Aan u de keuze!

Privé cursus babymassage

Lijkt het u prettig om samen met uw baby of wellicht samen met uw partner een cursus babymassage te volgen? Een privécursus biedt dan uitkomst. Deze lessen worden specifiek op jullie afgesteld.

De privécursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur en kan bij u thuis. Tijdens de lessen leert u stap voor stap hoe u uw baby het beste kunt masseren.

Naast de vaste onderdelen komen er iedere les verschillende thema’s aan bod. Deze thema’s zijn op basis van uw keuze en behoefte.

Voordelen

  • Cursus in uw eigen vertrouwde omgeving;
  • Cursus afgestemd op jullie wensen en behoeften;
  • Massageolie en reader zijn bij de cursus inbegrepen.

Neemt u voor meer informatie contact op met Kind & Zo.

Groepscursus babymassage

Binnen 4 weken leert u verschillende massagetechnieken om uw baby meer te laten ontspannen. Daarnaast besteden we aandacht besteed aan de ontwikkeling van uw baby en het inbakeren. Ook kunnen we, naar behoefte, aandacht besteden aan andere onderwerpen.

De groepscursus babymassage is in principe geschikt voor alle baby’s in de leeftijdscategorie 6 weken tot en met 9 maanden De duur van een les is  5 kwartier. Per groep is het aantal deelnemers 3 tot 6 baby’s met hun ouder(s)/ verzorger(s). We rekenen daarbij in principe op 1 ouder/ verzorger per baby. Wilt u met uw partner komen dan is dat uiteraard bespreekbaar.

De kosten voor bovenstaande groepscursus bedragen €89,-. Dit is inclusief het cursusmateriaal, massageolie en koffie of thee.