Fitkids

Voor wanneer bewegen niet vanzelfsprekend is

Fitkids is een beweeg- en oefenprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Fitkids wordt door heel Nederland gegeven en kinderen kunnen hiervoor ook in onze praktijken in Baarn en Soest terecht.

Weer plezier in bewegen

Bij Fitkids ontdekken kinderen weer plezier in bewegen krijgen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie, maar ook met het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid gaan we aan de slag. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Fitkids is een heel dynamisch project: kinderen blijven een half jaar tot maximaal een jaar bij Fitkids. Het kind wordt gestimuleerd om na Fitkids door te gaan met een sport of activiteit.

Individueel programma in groepsverband

Er wordt getraind in groepsverband onder professionele begeleiding van onze kinderfysiotherapeuten Cevile Heijning-Henny en Inge Metselaar. Voor ieder kind wordt een individueel programma opgesteld met individuele doelen.

Voor wie?

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, neuronmusculaire aandoeningen, downsyndroom, een spierziekte, jeugdreuma, autisme of een aangeboren hartafwijking mee.

Tijdstip en locatie

  • Baarn: Wekelijks op woensdagmiddag van 14.15 uur tot 15.15 uur. Locatie Baarn: Oosterstraat 1b, 3742 SK Baarn
  • Soest: Wekelijks op donderdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Locatie Soest: Gymzaal Paulus Potter: Paulus Potterlaan 22, 3761 AT Soest

Aanmelden

Uw kind aanmelden kan eenvoudig via www.fitkids.nl of door contact op te nemen met Kind & Zo via 035 601 93 83 of via info@kindenzo.com. Met een verwijzing van u als huisarts of een specialist wordt het Fitkids oefenprogramma (bijna) altijd vergoed door de zorgverzekeraar.